El passat cap de setmana es va celebrar el XVIII Saló del Manga de Barcelona. Es tracta d'un esdeveniment que ha anat guanyant força amb el pas dels anys i la forta influència nipona en la nostra societat. L'esdeveniment ha crescut molt amb el pas dels anys, i ha hagut d'anar canviant de recinte per poder donar cabuda al gran nombre de persones que hi assisteixen.
Aquest any s'ha celebrat en un dels recintes de la Fira de Barcelona, que li oferia un 60% més de capacitat que en les últimes edicions. Segons La Vanguardia, aquest any s'han superant tots els rècords anteriorment establerts amb una assistència de 112.000 persones, superant en un 70% les xifres de l'any passat.
El que s'ha fet aquest any per obrir les portes del saló a un públic més heterogeni és, mitjançant el fi lligam entre la cultura nipona i el manga, introduir la cuina asiàtica. Una bona part del saló estava relacionada amb aquest sector, fet que ha facilitat que més gent es decidís per acudir-hi. No només hi va haver menjar i exposicions, sinó que també es van poder veure xerrades d'importants cuiners amb un alt reconeixement, com és el cas de Ferran Adrià o Hiroyoshi Ishida, prestigiós xef japonès.
Un dels grans reclams del saló eren els noms. Hi havia moltes personalitats, gent que a molts poden sonar molt rars però que són clares eminències del món del manga. Cal destacar la presència de l'autor de Fairy Tail, Hiro Mashima. El creador de True Blood, Nozomu Tamaki, també va ser un dels personatges més mediàtics.
No hay comentarios:
Publicar un comentario